Hoe kies ik een gitaar

Gefeliciteerd! Misschien denk je bij jezelf: ‘Kytary.nl heeft geen reden om me te feliciteren’. Maar wij denken dat er wél een goede reden is. Je hebt tenslotte besloten een gitaar te kopen en een musicus te worden! En daarvoor verdien je een stevige schouderklop!
We helpen je graag bij het kiezen van een gitaar voor jezelf, een familielid of een kind. Bel 20 217 0677 ( ma.-vr. 10:00-17:00) en onze deskundigen beantwoorden graag alle eventuele vragen, en je kunt ze ook per e-mail stellen en zenden aan .

Maar eerst moeten we nog iets belangrijks toelichten: Wil je op een traditionele akoestische gitaar spelen of het volume opengooien en echt losgaan op een elektrische gitaar? De keuze ligt natuurlijk bij jou, omdat het van je muzieksmaak afhangt. Jij bent de enige die deze vraag kan beantwoorden.

Akoestische gitaren en elektrische gitaren

Gitaren die je nergens op aansluit en waarvoor je alleen je vingers nodig hebt worden verdeeld in akoestisch en klassiek.

Klassieke gitaren, soms ook wel Spaanse gitarengenoemd, worden gebruikt om klassieke muziek en flamenco (vandaar ‘Spaanse’) te spelen en zijn vooral ideaal voor kinderen. De nylon snaren die op deze instrumenten worden gebruikt maken spelen eenvoudiger en zijn gemakkelijk Een ander groot voordeel van klassieke gitaren voor kinderen is het feit dat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn, afhankelijk van de leeftijd en lengte van het kind.
Klassieke gitaren worden ook gekenmerkt door een standaard bodyvorm, een vlakke en brede toets en de eerder genoemde nylon snaren. De snaren worden met de vingers bespeeld, niet met een plectrum. Klik hier om te leren hoe je een klassieke gitaar uitzoekt.


Akoestische gitaren, soms ook wel ‘western gitaren’genoemd, zijn muziekinstrumenten die gebruikt worden in rockmuziek, pop, country, blues, folk en vergelijkbare stijlen. Akoestische gitaren hebben metalen snaren en worden voornamelijk met een plectrum bespeeld. Er worden verscheidene types gemaakt (dreadnought of jumbo), en hun toets is gebogen en smaller dan op klassieke gitaren. Er zijn ook elektro-akoestische modellen voorzien van een pickup waarmee ze op een amp kunnen worden aangesloten en tijdens concerten en optredens dus harder kunnen spelen. Klik hier als je een akoestische gitaar wilt leren uitzoeken.

Elektrische gitaren

Je weet vast al wel hoe een elektrische gitaar eruit ziet, daarom leggen we het slechts in een paar regels uit. Om een elektrische gitaar te kunnen spelen, moet je hem ergens op aansluiten. Natuurlijk kun je ook ‘unplugged’ spelen, maar akoestische gitaren zijn daar beter voor geschikt. Om het volledige geluid van je elektrische gitaar te horen, moet je hem met een kabel aansluiten op een amp. Versterkers kunnen een gitaarcombozijn, die kleiner zijn en daarom ideaal om thuis te spelen, of een set bestaande uit een >gitaarversterker en een cab. Klik hier als je een elektrische gitaar wilt leren uitzoeken, en hier om te weten waar je op moet letten als je een gitaarcombo uitzoekt.

Diverse effecten die het gegenereerde geluid vormen kunnen worden aangesloten tussen je elektrische gitaar en de versterker. Een van de meest populaire effecten is distortion, dat voor het typische geluid van rock en metal zorgt.

Gitaaraccessoires

Onafhankelijk van het type gitaar dat je kiest, accessoires die op elke gitaar gebruikt kunnen worden, komen zeker van pas. Een van de meest belangrijke accessoires is een clip tuner, omdat niemand uit de maat wil spelen. A tas, standaard, plectrums en een extra snarenset zijn ook belangrijke accessoires.

Searched phrases

Categories

Merken

Een momentje